horitzons d’estar

2012
230 x 135 cm
230 x 135 cm
255 x 131 cm
70 x 110 cm
tela, fil de cotó, suport metàl·lic i fotografies.

Sèrie de 4 cortines brodades a mà, una abstracció personal i bidimensional dels paisatges viscuts traslladats a un objecte quotidià com són les cortines.
Utilitzo el teixir com a vincle entre l’espai interior, quotidià i l’espai exterior, paisatge; reivindico les labors femenines del fil i l’agulla, concretament el brodat, com a tècnica artesanal i vehícle expresiu de la creació artística.

Cortines per a sales de ser, espais d’existència i identitat, en contraposició a les sales d’estar, on es roman.

L’interès d’aquesta peça es centra en la relació espacial entre el dins i el fora i el concepte d’horitzó entès com a límit i síntesi total del paisatge. En les pintures del Renaixement, la finestra juga un paper fonamental ja que converteix la imatge emmarcada en paisatge.

Horitzons d’estar es compón d’una sèrie de 4 cortines per a diferents finestres d’espais concrets amb vincles diversos, Sant Jaume de Llierca (Garrotxa) el familiar, Barcelona on visc i Palma (Mallorca) el sentimental. Per a cada finestra he confeccionat unes cortines a mida, escollint un punt de vista determinat i brodant a mà la línia de l’horitzó de cada paisatge emmarcat.